Pregătiri pentru 1 Decembrie | Restricții rutiere în București pentru parada militară / Marcel Vela: Peste 27.000 de angajați ai MAI sunt la datorie în caz de urgență / Militarii au făcut ultimele repetiții în Piața Arcul de Triumf

Publicat: 30/11/2019, 18:43

UPDATE 10:04

Potrivit ministrului de Interne Marcel Vela, peste 27.000 de angajați ai MAI sunt la datorie în data de 1 Decembrie pentru a asigura măsurile de ordine publică și intervențiile în caz de urgență, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Națională.

În țară vor avea loc peste 660 manifestări de 1 Decembrie, respectiv parade militare, ceremonii de depuneri de coroane și evenimente cultural – artistice.

„Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente sunt implicați, la nivel național, polițiști, jandarmi, pompieri și paramedici SMURD. Misiunile efectivelor MAI vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier, în special în zonele în care vor fi restricții de circulație și asigurarea asistenței medicale de urgență, în cazul în care acest lucru se impune”, spune Vela.

Cele mai semnificative evenimente sunt organizate în București și Alba Iulia, potrivit ministrului.

La parada militară organizată în Capitală vor defila pe sub Arcul de Triumf ofițeri, agenți și subofițeri din cadrul Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră, dar și studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, la defilare MAI aduce și tehnica folosită de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru îndeplinirea misiunilor sale.

UPDATE 9:47

Militarii care participă la parada de 1 Decembrie au făcut, sâmbătă dimineață, ultimele repetiții pentru ziua de 1 decembrie, în Piața Arcul de Triumf. La parada de duminică vor participa 4.000 de militari și specialiști din MApN, MAE, SRI.

Sâmbătă dimineața, au avut loc ultimele repetiții pentru parada militară, în Piața Arcul de Triumf.

Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Administrația Națională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București.

Tot în București va avea loc duminică, 1 decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflați în misiune în teatrele de operații din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali și Irak, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale.

Știre inițială

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri pentru fluidizarea și restricționarea traficului rutier. Astfel, pentru pentru efectuarea antrenamentelor generale și pentru parada militară, în zilele de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie 2019, traficul rutier va fi restricționat pe mai multe artere.

Între orele 04.00 – 15.00, va fi închisă circulația pe axul central și banda I pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf și benzile I și II (locală) pe Șoseaua București-Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe benzile III și IV pe Șoseaua București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere. De asemenea, va fi restricționat traficul rutier și în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

De asemenea, între orele 07.00 – 15.00, va fi închisă total circulația (gradual, în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă) pe Șoseaua Kiseleff între Piața Presei Libere și intrarea în Piața Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bulevardul Aviatorilor și Strada Paris, pe străzile adiacente, precum și pe Strada Al. Constantinescu, între Bulevardul Mărăști și Arcul de Triumf, Bulevardul Mareșal Averescu între Bulevadrul Mărăști și Arcul de Triumf, Bulevardul Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, Strada Primo Nebiolo, Strada Arh. Ion Mincu, Strada Docenților și pe Strada Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Mărăști și Strada Clucerului, pe durata deplasării tehnicii și personalului.

Tot între orele 07.00 – 15.00, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe următoarele artere: Strada Boiangiu Radu, Strada Serdarului, Strada Postelnicului, Strada Stolnicului, Strada Nicolae Racotă, Intrarea Șetrarului, Strada Paharnicului, Strada Pivnicerului, Bulevardul Beijing și Bulevardul Aviatorilor, banda I de circulație de la sensul giratoriu Monumentul Crucea Secolului până la Piața Charles de Gaulle, sensul de mers către Piața Charles de Gaulle;

Între orele 07.00 – 15.00, va fi închisă circulația și pe banda I de pe Bulevardul Ion Mihalache, ambele sensuri de mers, tronsonul cuprins între Bulevardul Nicolae Titulescu și intersecția cu Strada Turda.

De asemenea, pentru pregătirea Paradei militare, până pe 1 decembrie, la ora 15.00, sunt rezervate parcările din Parcul Herăstrău, aferente Berăriei H și Clubului BOA; iar până la ora 20.00, tot în 1 decembrie este rezervată alveola stației S.T.B. din Piața Arcul de Triumf, sensul de mers dinspre Bulevardul Constantin Prezan către Piața Presei Libere.

De asemenea, până în data de 1 decembrie, orele 15.00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruș, între Intrarea Pescăruș si Restaurant Pescăruș, cât și în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff, în zona Monumentului Infanteriei.

În 30 noiembrie, începând cu ora 12.00, până la data de 1 decembrie, ora 12.00, se va interzice staționare autovehiculelor în zona adiacentă Fântânii Zodiac, de la intrarea principală în Parcul Carol I. Tot în 30 noiembrie, începând cu ora 09.00, până pe 01 decembrie, ora 20.00, va fi restricționat traficul rutier pe strada A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf către Mănăstirea Cașin și pe Șoseaua Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, și începând cu ora 14.00, benzile I și II, din Piața Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bulevardul Ctin. Prezan către Piața Presei Libere.

Din 29 noiembrie, ora 16.00, până în data de 1 decembrie, ora 15.00, este restricționat traficul rutier pe Bulevardul Aviatorilor, pe banda I de circulație, dinspre Bulevardul Beijing către Strada Arh. I. Mincu și la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Strada Arh. I. Mincu către Bulevardul Beijing, precum și pe breteaua adiacentă Bulevardului. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herăstrău), între rondul Pescăruș și Piața Charles de Gaulle.

Polițiștii au stabilit câteva rute ocolitoare pe care le recomandă șoferilor:

1. Șos. București-Ploiești – Piața Presei Libere – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu – Piața Domenii – Bd. Ion Mihalache;

2. Sos. București-Ploiești – Piața Presei Libere – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Averescu – Str. Turda – Podul Grant;

3. Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – DN1;

4. Șos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – D.N.1.

Polițiștii le solicită șoferilor să evite deplasarea în zona de desfășurare a evenimentului, să circule cu maximă atenție, să folosească rutele ocolitoare, să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricționate pentru circulație și să opteze, în perioada în care sunt restricții, pentru transportul public de suprafață sau metrou.

De asemenea, este necesară respectarea semnalelor agenților de poliție rutieră aflați în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonilor le este recomandat să circule cu atenție și să traverseze strada numai prin locurile special amenajate.

Foto: MApN / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom