ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru criminala de la metrou. Magdalena Șerban VREA FACTURĂ pentru daunele morale pe care le va plăti

Publicat: 10/10/2018, 22:44
Actualizat: 26/03/2019, 06:40

„Noi apreciem că a acționat cu intenție, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveți în vedere criteriile generale. A săvârșit acțiunile contra vieții într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea și cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenție de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnarea la detenție pe viață și pedepse accesorii”, a cerut procurorul de caz magistraților Tribunalului București.

Când i s-a dat ultimul cuvânt, Magdalena Șerban a susținut și pentru ea a fost o traumă tragedia de la metrou, de care ar fi șocată și acum.

„Regret faptele comise și luați în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu și în Spania. Aș vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Și acum sunt șocată de ce s-a întâmplat. Și sufăr foarte mult, și pentru mine este o traumă”, a spus Magdalena Șerban.

În apărarea ei, avocatul Magdalenei Șerban a precizat că, deși femeia pare normală, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, ar prezenta tendințe de ucidere.

„Inculpata a avut o poziție de regret și nu are antecedente penale. Luați în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are și tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir, are tendințe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce privește partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeți”, a spus apărătorul Magdalenei Șerban.

Iubitul fetei care a murit împinsă sub metrou de Magdalena Șerban întâmpină greutăți de când ea nu mai e: „Aveam o relație din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiați și locuiam împreună la parinții mei. Urma să ne căsătorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viața mea a fost destul de grea după acest incident. Am avut o stare destul de deteriorată și plângeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii și cei apropiați care au avut grijă de mine”. El îi cere Magdalenei Șerban daune în valoare de 100.000 de euro.

Apărătorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze, a spus că tânăra cere despăgubiri materiale și morale, ea încă fiind consiliată psihologic.

„Solicităm să obligați inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea plăților pentru ședințele de psiho-terapie ale victimei, dar și pentru ședințele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de ședințe pe o durată îndelungată. Are probleme de stres post-traumatic. Psihologul care o consiliază consideră că nu se pune, deocamdată, problema unei vindecări. Dacă cineva apare brusc lângă ea, îi crează probleme. Despăgubirile materiale sunt în cuantum de 12.000 de lei. Despăgubirile morale sunt de 50.000 de euro„, a cerut avocatul.

Magdalena Șerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în fața metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reușind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018 și a dovedit că aceasta poate răspunde penal.

Magdalena Șerban, despre CRIMA ÎNGROZITOARE de la Dristor: Mi-au venit gânduri negre

La audierea din luna septembrie în fața magistraților Tribunalului București, Magdalena Șerban a pretins că le-a atacat pe cele două tinere pentru că avea gânduri negre.

„În luna decembrie, am fost concediată de la Carrefour și mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele, am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioșcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o amețeală și am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată și în Spania. În decembrie 2017 m-am simțit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre și de aceea s-au intamplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerț și mereu am fost în slujba indivizilor, atât în Spania, cât și în Romania”, a declarat Magdalena Șerban în instanță.

Femeia le-a spus judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în fața metroului, dar care a reușit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

„Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre stații. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aștepta metroul. Nu cunosc stațiile de metrou. Am împins-o o dată, după care m-a împins și ea, apoi am împins-o și eu, ca să nu cad pe podea. A opus rezistență. A venit metroul și am plecat, am ieșit afară, am mâncat și am cautat iar de serviciu pe la magazine și am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit și m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Șerban.

În privința celei de-a doua fete împinse, care a murit în urma impactului cu trenul, Magdalena Șerban recunoaște că nu a încercat deloc să o ajute.

„Pe peron, mă uitam la mai multe persoane și vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine în fața mea am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe șine și nu se putea ridica de acolo pentru că era înălțime mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era cazută, striga dacă pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut și nu am văzut lovitura dată de metrou pentru că am plecat.(…) Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe șine, dar nu a sărit nimeni pentru că venea metroul. Am plecat de acolo și am auzit țipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni și de acolo m-a luat Poliția. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a pățit persoana pe care am împins-o pe șină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise.(…) A doua fată nu a opus rezistență, pentru că era mai slăbuță. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la așa ceva. Nu știu de ce nu a opus rezistență a doua fată, poate era și mai neatentă,” a explicat criminala.

Judecătorii au audiat-o și pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze. Ea a povestit că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor.

„M-am gândit că o să mor, când a încercat să mă împingă a doua oară. Am avut un reflex de a mă răsuci. Am auzit mai mulți oameni care strigau și veneau spre mine. Repeta într-una că i-am luat banii. Ea continua să spună asta și arăta spre buzunarul ei. Atunci m-am uitat bine la ea și am văzut că era foarte calmă si foarte hotărâtă. Am fugit să prind metroul pentru că îmi era foarte frică. Ea a rămas pe peron. M-am uitat în jur, două persoane care au vazut momentul discutat despre acest moment. Nimeni nu a avut nicio reacție, de parcă nu s-a întamplat nimic. Am izbucnit în plâns, dar nimeni nu mă băga în seamă. Am ajuns la cabinetul denstistului. M-am mai calmat, a venit tata și a sunat imediat la 112. Foarte dezamăgit mi-a zis că Poliția ne pune pe noi să cercetăm la Costin Georgian să vedem ce s-a întâmplat. Am fost acolo, de unde am fost trimis la Unirii”, a declarat Alexandra Anne-Mary Costache.

Fata a așteptat câteva ore până polițiștii au descoperit imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul.

„Când am ajuns la Unirii, un domn polițist ne-a întrebat ce s-a întâmplat și ne-a rugat să mai așteptam, că mai avea un caz înainte, de furt de geantă. Am așteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat, polițistul ne-a invitat înăuntru și a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult, pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care s-a văzut clar ceea ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea nu mi-am imaginat ca e atat de rău și că m-a împins cu atâta hotărâre și am avut atac de panică. Un șef de la Poliție mi-a zis apoi că nu e atât de grav și probabil nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid