Prima pagină » Știri » Cum și unde pot depune plângeri românii din străinătate care nu au putut să voteze

Cum și unde pot depune plângeri românii din străinătate care nu au putut să voteze

Cum și unde pot depune plângeri românii din străinătate care nu au putut să voteze
Model de plângere pentru alegătorii din diasporă care nu au votat

Expert Forum și Funky Citizens au conceput o plângere penală standard pe care cetățenii români care nu au putut vota în străinătate o pot descărca și completa pe calculator. Obstrucționarea votului este o infracțiune sancționată penal.

Expert Forum recomandă ca aceste plângeri să fie trimsie Judecătoriei Sector 2 și ca ele să fie trimise prin fax sau prin orice modalitate care permite recepționarea unei dovezi de trimitere. Expert Forum și Funky Citizens au transmis următorul comunicat de presă:

În atenția tuturor cetățenilor români care nu și-au putut exercita dreptul constituțional de vot până la închiderea secțiilor de votare: asociațiile Expert Forum și Funky Citizens vor acorda ajutor și informații pentru demararea procedurilor legale de sancționare a celor pe care îi considerați vinovați.

Publicăm momentan modelul de plângere penală pe care îl puteți descărca de aici: Plangere-Parchet-incalcare-drept-vot. După ce o completați, trasmiteți această plângere, prin poștă sau prin curier, la următoarea adresă:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2
, Adresa: str. Scaune nr. 1-3, sectorul 3, București, România

Important: trimiteți prin orice formă de corespondență care asigură dovedirea datei transmiterii de către expeditor, precum și confirmarea primirii de către destinatar (varianta românească este scrisoarea recomandată cu confirmare de primire)
, trimiteți plângerea și prin fax la: 004021.314.92.00

DESCARCĂ AICI MODELUL DE PLANGERE

Plângeri realizate online

De asemenea, românii din diaspora pot depune plângeri prin intermediul site-ul Hear-Ro.Eu. Plângerea se completează pe site. Administratorii site-ului au explicat pentru gândul și cum funcționează sistemul. „Odată ce utilizatorul completează câmpurile de pe website, acesta generează automat două pdf-uri conform modelului preluat de la: http://www.apador.org/cum-faci-o-plangere-la-avocatul-poporului/ și de pe Funky Citizens (cu acordul părtilor bineînțeles). Mai departe, utilizatorul este rugat să printeze documentul generat, să îl semneze și să îl trimită la adresa de email (sesizare@mpublic.ro) sau cea fizică de la Parchetul General, respectiv Avocatul Poporului – adrese menționate si pe pagina noăstra de web, în momentuli generării”, a explicat Mihai Nanu unul dintre cei care administrează pagina și care a inițiat acest proiect.

Autor

Citește și