ACCIDENT GRAV pe Centura Ploieștiului. Cinci persoane au murit și 28 au fost rănite

Publicat: 05/02/2016, 18:47
Actualizat: 06/07/2016, 02:21

UPDATE 12:15. Prefectul județului Prahova, Rodica Paraschiv a declarat, vineri, că autocarul implicat în accidentul rutier care a avut loc pe centura de Vest a municipiului Ploiești făcea o cursă regulată, legală, CJ Prahova transmițând că firma proprietară câștigase o licitație pentru traseul respectiv.

„Este vorba despre o cursă regulată, legală. Am discutat cu cei de la Consiliul Județean Prahova, care au ăcut verificări și ne-au transmis faptul că firma câștigase licitația pe traseul respectiv. Patronul firmei a fost căutat”, a spus prefectul de Prahova.

Autocarul aparține Dacoserv Impex srl, conform IPJ Prahova.

În ceea ce privește victimele accidentului, au decedat patru bărbați și o femeie. Au murit șoferul autocarului, un angajat al penitenciarului Ploiești și un tânăr de 18 ani, care mergea la școală.

Un număr de 14 victime au rămas internate în spital.

Victimele au traumatisme craniene, faciale, fracturi de membre, contuzii toraco-abdominale. Alte șapte persoane sunt la Serviciul Primiri-Urgențe pentru evaluare, alte cinci au fost externate. În sala de operațue se află un băiat de 17 ani și un adult”, a spus pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Andrei Ilinca.

Tot personalul UPU Ploiești a fost chemat la spital, pentru a se face cât mai rapid triajul victimelor și s-a declanșat codul alb de urgențe.

În plus, prefectul a declarat că la spital au fost aduși consilieri psihologi, inclusiv angajați din cadrul Poliției, pentru a discuta cu pacienții.

MAI a comunicat vineri ultimul bilanț al accidentului rutier care s-a produs dimineața pe centura de vest a municipiului Ploiești, acesta indicând 5 morți și 28 de grav răniți, între cei grav răniți fiind 11 bărbați, 16 femei și un copil.

UPDATE 10:45. ULTIMUL BILANȚ:Persoanele grav rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești.

La locul accidentului s-a intervenit cu opt ambulanțe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, și 14 ambulanțe SAJ.

La intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident au participat 83 de pompieri (19 ofițeri și 64 subofițeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi.

Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital.

De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție.

Toate victimele au fost transportate la spitalul județean Prahova, unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor.

„Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Mănești, sat Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile”, precizează MAI.

Au fost deschise două linii telefonice pentru rudele și familiile celor implicați în accident – 0244515933 și 02445515946.

„Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de către Rodica Paraschiv, Prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comunca Mănești, informându-l periodic de dinamica situației pe ministrul afacerilor interne”, precizează MAI.

UPDATE 10:20. Potrivit ultimelor informații, 4 dintre răniți sunt copii. De asemenea, în urma cercetării la fața locului, nu s-au constatat urme de frânare.

UPDATE 09.24.ISU Prahova a pus la dispoziția rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

Poliția a deschis dosar penal pentru uciderea din culpă și vătămare corporală gravă din culpă în cazul accidentului rutier de la Ploiești a spus, vineri, pentru MEDIAFAX, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.

Accidentul de pe centura de vest a Ploieștiului s-a soldat cu 5 morți și 26 de răniți, dintre care 3 copii.

Pentru 7 persoane a fost nevoie de descarcerare, ultima dintre ele, o femeie, fiind descarcerată în jurul orei 8.30.

Din cele 26 de persoane rănite, 18 au fost transportate la unitațile de primiri-urgențe din Ploiești și 8 cu mijloace proprii, a spus Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

În cazul accidentul de la Ploiești, ISU a activat planul roșu de intervenție, care se pune în aplicare in situația în care există victime multiple.

La această oră, circulația este întreruptă pe ambele sensuri, recomandându-se folosirea centurii de est a Ploieștiului.

UPDATE 09:00. Planul roșu de intervenție a fost activat vineri dimineața în urma unui accident rutier soldat cu 5 morți și 26 de răniți, care s-a produs pe centura de vest a municipiului Ploiești.

Planul roșu se activează în situații cu victime multiple și constă în mobilizarea resurselor umane și materiale (ambulanțe și personal medical) la toate instituțiile cu atribuții de intervenție.

În cazul accidentului cu 5 morți și 26 de răniți, 18 răniți au fost trasnportați cu ajutorul SMURD și ambulanțelor la unitățile de primiri urgențe din Ploiești și 8 persoane s-au deplasat cu mijloace proprii, a precizat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Pentru 7 persoane a fost nevoie să se procedeze la descarcerare.

Coordonarea operațiunii se face de către comandantul ISU Parahova, colonelul Nicolae Popescu.

Știrea inițială. În accident au fost implicate un autobuz care transporta 40 de persoane și o autobasculantă, care circula cu viteză redusă. Autobuzul făcea o cursă regulată Mănești-Ploiești. Autobuzul a lovit din spate autobasculanta, conform Infotrafic.

Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Brașov. A fost închis și celălalt sens, pentru a da posibilitatea ambulanțelor să preia victimele.

În urma impactului, basculanta încărcată cu nisip a intrat în interiorul autocarului, iar în momentul de față echipajele de intervenție încearcă să scoată vehiculul din habitaclul mijlocului de transport

Toate echipajele de poliție disponibile pe centura de vest a Ploieștiiului și în municipiu suunt la fața locului.

La locul accidentului au ajuns si 20 de ambulanțe.

Numărul victimelor din accidentul de pe DN1, transportate la Spitalul Județean Ploiești, este de 26, a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova .

Dintre cei 26 de răniți, doi sunt cu leziuni grave, suferind traumatisme cranio-cerebrale. Printre victimele transportate la spital se numără și patru minori, o fetiță de 9 ani și ali trei copii cu vârste între 15 și 17 ani.

ISU Prahova a activat codul roșu de intervenție.

foto: digi24

foto: digi24

foto: digi24

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York