Nu i-ați da o coloană oficială lui Tiberiu Nițu doar ca să plece?

Nu i-ați da o coloană oficială lui Tiberiu Nițu doar ca să plece?
Publicat: 31/01/2016, 09:44

Prins cu coloana oficială ilegală, luată pe semnătură de la Gabriel Oprea, Tiberiu Nițu parcă spune din nou „De ce vă strâmbați la mine?”. Ce demisie? „Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții”. Din dosarul penal a sărit și Gabriel Oprea: „Are anumite misiuni importante”.

Cronologic, am să amintesc o serie de „misiuni importante” pe care dl. Nițu, venit de la Ploiești, fieful marilor prieteni ai lui Victor Ponta, le-a dus la îndeplinire cu succes.

1. La nici jumătate de an de la numirea sa în fruntea Parchetului General, în octombrie 2013,Tiberiu Nițu l-a revocat din funcție pe Lucian Papici, la fix o oră după ce procurorul DNA finalizase dosarul „fraudă la referendum” prin care Liviu Dragnea era trimis în judecată. La doar câteva ore, cel care a explicat decizia a fost premierul de atunci, Victor Ponta, care l-a găsit vinovat pe Papic de infracțiunea de „băsism”. După cinci zile, i-a revenit graiul și lui Nițu care s-a apărat spunând că a respectat legea. Nu a putut să explice însă de ce l-a revocat pe Papici la numai 8 zile după ce tot el i-a prelungit mandatul cu încă trei luni.

2. În martie 2014, la nici un an de la instalare, Parchetul condus de Tiberiu Nițu pune ștampila NUP pe dosarul de plagiat al lui Victor Ponta. Până la acel moment, două comisii universitare deciseseră fără dubiu că fostul premier își copiase lucrarea prin care a obținut titlul de doctor în drept, iar forul politic de la Ministerul Educației o „albise”.

3. În august 2015, procurorii conduși de Tiberiu Nițu au închis dosarul în care fostul premier Victor Ponta era acuzat de PNL de abuz în serviciu pe motiv că nu a organizat alegeri parțiale, așa cum prevede legea. Înainte de asta, trei instanțe din România – Curtea de Apel Cluj și de două ori Curtea de Apel București – au decis că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parțiale locale și parlamentare și le-a blocat în mod intenționat. În motivarea deciziei de la Cluj, instanța a scris negru pe alb că este vorba de „un exces de putere” din partea Guvernului.

4. În octombrie 2015, procurorii militari din Parchetul instanței supreme au clasat dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care au fost făcute cercetări privind 709 morți, 2.198 de răniți (dintre care 1.855 împușcați) și 924 de reținuți. În 2011, România a fost obligată de CEDO să investigheze cu celeritate dosarele Revoluției. „Curtea a arătat și în trecut că o amnistie față de aceste crime este incompatibilă cu datoria statului (român n.red.) de a investiga acte de tortură și cu lupta împotriva impunității pentru crime internaționale”, se arata în decizia CEDO. În aprilie 2013, Parchetul General s-a angajat oficial în fața acestui for în privința unui calendar pentru investigarea crimelor de la Revoluție, iar până în septembrie 2013, procurorii Parchetului General condus de Tiberiu Nițu urmau să stabilească „implicarea decidenților politici” în Revoluția din 1989, termen care nu a fost însă respectat.

Interesant este că Tiberiu Nițu are și el un certificat de revoluționar în baza căruia a obținut 8.000 de metri pătrați de teren în Ploiești.

5. Mai multe dosare pe numele lui Traian Băsescu au fost deschise la Parchetul general după ce fostul președinte și-a terminat mandatul la Cotroceni. În unul dintre ele, procurorii lui Tiberiu Nițu au considerat că este justificată urmărirea penală a fostului președinte pentru că acesta a spus public că va demisiona „în cinci minute”, dacă va fi suspendat de Parlament, și nu s-a ținut de cuvânt. Probabil, una dintre aberațiile care vor intra în manualele de drept.

Sunt doar câteva exemple. Pare mai clar acum de ce avea nevoie Tiberiu Nițu de „măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții”?

Marele închizător de dosare merita și el măcar un deschizător de drumuri. Vreo 750, la un calcul rapid.

Este inutil să mai spunem că până acum Tiberiu Nițu ar fi trebuit să-și dea demisia. Rămâne întrebarea dacă Ministrul Justiției îi va propune președintelui Iohannis revocarea. Până acum, Raluca Prună „si-a rezervat dreptul” de a analiza cazul coloanei oficiale ilegale a procurorului general. Și până acum a tăcut, preocupată de „oprobiul public” față de scriitorii din închisoare.

Sincer, nu i-ați da o coloană oficială lui Tiberiu Nițu doar ca să plece?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația