PSD nu retrage ordonanța care a scos oamenii în stradă. Dragnea: Și eu, dacă aș fi stat la TV toată ziua, aș fi ieșit. Iohannis este autorul moral al violențelor de azi-noapte

Guvernul nu renunță la ordonanța de modificare a Codurilor Penale, premierul Sorin Grindeanu anunțând că merge mai departe cu acest demers, în ciuda protestelor de stradă și a criticilor primite atât din partea Ministerului Public, cât și din partea celor mai importanți ambasadori acreditați la București, dar și din partea Comisiei Europene și liderilor europeni, printre care se numără și cancelarul german, Angela Merkel, care au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupției.

„Am luat o hotărâre acum două zile, justificată, și mergem mai departe: nu o retragem”, a răspuns Sorin Grindeanu, întrebat dacă va renunța la OUG prinvind modificarea Codurilor Penale, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament care a durat aproape o oră și jumătate.

„Urmărim cu atenție tot ce spun acești oficiali. Eu nu cred că în vreuna din țările respective se pune problema ca o decizie a CCR să nu fie respectată. Sigur că luăm în calcul, ieri am văzut că Guvernul a trimis o scrisoare către președintele Juncker, pe care am apreciat-o. Eu cred că odată citite cu atenție și OUG și motivarea CCR acești oficiali vor înțelege că nu e niciun atac asupra justiției”, a declarat, la rândul său, Liviu Dragnea, întrebat, în momentul în care a afirmat că oamenii din stradă au fost manipulați, dacă și cei șase ambasadori care și-au exprimat „îngrijorarea profundă” în legatură cu ordonanța adoptată, marți noapte, au fost manipulați.

„Mi s-au dat asigurări că tot ce au însemnat proceduri, au fost respectate”

Deși Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a criticat Guvernul pentru că a adoptat, marți noapte, actul normativ fără avizul său, Grindeanu susține în continuare că a adoptat această ordonanță pentru că ministrul Justiției, Florin Iordache, i-a dat asigurări că toate procedurile au fost respectate.

„Am avut o singură discuție cu ministrul Justiției și de care s-a ținut: tocmai fiind un domeniu sensibil i-am cerut să respecte tot ce înseamnă proceduri. În ședința de Guvern am întrebat aceste lucruri, mi s-au dat asigurări că tot ce au însemnat proceduri, au fost respectate și am adoptat această ordonanță”, a spus Grindeanu.

La rândul său, Liviu Dragnea a confirmat că PSD nu renunță la ordonanța privind modificarea codurilor penale și că Executivul Grindeanu are în continuare susținerea social-democraților.

„În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim în baza votului primit în Parlament. Guvernul și partidele care îl susțin sunt în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă cât și cea legislativă într-un mod legitim. Considerăm că orice încercare de subminare a activității guvernului e o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România. A fost și un vot de încredere pentru guvern. S-a reconfirmat susținerea în unanimitate a PSD pentru guvernul Grindeanu”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a acuzat instalarea unei campanii de „minciună și dezinformare” în spațiul public, cu privire la ordonanța de modificare a codurilor penale, precizând că o asemenea ”mașinărie de dezinformare” a mai văzut la Revoluție și după Revoluție.

”Aș vrea să vă spun câteva lucruri și despre această campanie de minciună și dezinformare practicată în ultimele zile. Am auzit-o aseară pe Olguța Vasilescu spunând un lucru care este total adevărat: și eu dacă aș fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea și deciziile CCR, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aș fi ieșit în stradă, revoltat”, a afirmat Dragnea.

Dragnea a reiterat faptul că ordonanța nu ar opri procesul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, însă admițând că scapă de acuzația de instigare la abuz în serviciu.

„Vreau să vă spun, după ce ieri fiind deja publică OUG, am stat cu avocații mei și am confiormarea la ceea ce bănuiam: această OUG nu oprește procesul în care sunt implicat. Eu sunt acuzat de instigarea la abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Nu cer clemență de la nimeni”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă acuzația deabuzînserviciuva fi anulată de OUG, așa cum a precizat anterior, el a răspuns contrazicând ceea ce a spus anterior: ”Faptulintelectual rămâne, nu văd de ce nu ar rămâneabuzul, dacă tot zice că aminstigat la el”.

„Iohannis e autorul moral al violențelor”

Mai mult, Dragnea a declarat că președintele Klaus Iohannis „e autorul moral al violențelor” de la protestele de miercuri seară, din fața Guvernului, criticându-l pentru acuzațiile aduse ministrului de Interne, Carmen Dan, privind modul în care Jandarmeria a intervenit în restabilirea ordinii.

„Am înțeles că astăzi au fost certați de președintele României, care de fapt în opinia noastră este autorul moral al violențelor de azi-noapte (…) Am văzut și declarațiile ministrului de Interne în legătură cu informațiile primite de la SRI. Informații care deja la 8:00 când au venit erau deja publice și informații care nu ajutau cu absolut nimic în acțiunea structurilor MAI de aseară, trimise pe SMS (…) Nu e admisibil ca președintele să certe niște forțe de ordine”, a afirmat Dragnea.

În acest context, Dragnea a afirmat că speră ca ministerul Justiției și Parchetul să afle cât mai curând cine a organizat și plătit deturnarea protestelor de miercuri, susținând că i-a cerut și președintelui Comisiei SRI să vadă dacă poate verifica situația produsă între SRI și MAI legat de informări.

” E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violență. Nu cred că situația petrecută azi-noapte în Piața Victoriei este ceea ce și-au dorit. Cererea mea este ca acești oameni de bună-credință să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confiște acest protest. Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violențe. Sper ca ministrul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a organizat și plătit acțiunile de aseară”, a afirmat Dragnea.

Întrebat de ce în programul de guvernare nu au fost inclusă și modificarea Codurilor Penale, Dragnea a răspuns că „tot timpul vor mai apare chestiuni suplimentare”.

„Programul de guvernare e obligatoriu să îl pui în practică pe cel asumat, dar pe lângă tot timpul vor mai apare chestiuni suplimentare. Viața e complexă. Din punct de vedere constituțional, Guvernul are dreptul de a adopta ordonanțe”, a spus liderul PSD, susținând că ordonanța nu eliberarează și nu acoperă corupții ”așa cum s-a susținut”.

Întrebat de ce ordonanța nu a fost menționată pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern și de ce s-a solicitat avizul CSM, care urma să se întrunească în ziua următoare, dacă Executivul oricum avea în plan să adopte proiectul, în miez de noapte, Grindeanu a răspuns, într-o primă fază, referindu-se la proiectul de buget și la avizul CSAT, iar ulterior, după ce un jurnalist i-a atras atenția că întrebarea viza ordonanța de modificare a Codurilor Penale și nu bugetul, Grindeanu a dat vina pe programul „extrem de încărcat” al Executivului.

„Eu, împreună cu colegii din Guvern, am avut un program extrem de încărcat. Când am început să lucrăm la buget, unele ședințe se terminau târziu în noapte. La 8 seara am primit avizul de la CSAT. Nu miez de noapte, de unde și până unde. Ședința s-a terminat în jur de 9 și ceva când au coborât la conferința de presă cei doi colegi, Viorel Ștefan și Florin Iordache. Caracterul de urgență. Eu i-am cerut ministrului Justiției să vină cu o poziție clară în fața Guvernului și rapidă pentru că lumea ieșea în stradă pentru ceva ce nu am făcut. Nu s-a discutat niciodată despre amnistie”, a răspuns Grindeanu, cu mențiunea că „a mai fost ceva suplimentar pe ordinea de zi”, respectiv proiectul de hotărâre de Guvern pentru acordarea facilităților elevilor și studenților privind transportul pe calea ferată.

Totodată, întrebat de ce nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Franței, Germaniei, Olandei și Statelor Unite ale Americii, care și-au exprimat, miercuri seară, „profunda îngrijorare” cu privire la acțiunile Guvernului din noaptea de 31 ianuarie, Grindeanu a motivat că a avut alt program legat de proiectul de buget.

”Am avut program…alt program, împreună cu colegii din Parlament legat de ceea ce vom face zilele următoare. Intră bugetul în dezbaterea Parlamentului, scadențat. Am înțeles, și am vrut să vin să văd, că s-a depus o moțiune de cenzură. Sunt lucruri normale și importante pentru un Guvern care trebuie să fie gestionat”, a răspuns Grindeanu.

La întrebarea ce le trasmite sutelor de mii de români care au ieșit în stradă, cerându-i demisia, răspunsul premierului a fost: „Și milioane au votat PSD”.

Gândul a transmis live text cele mai importante declarații ale președintelui PSD, Liviu Dragnea:

– Am discutat împreună cu toți colegii din țară despre situația politică actuală. PSD e un partid care a câștigat alegerile în mod corect. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim în baza votului primit în Parlament. Guvernul și partidele care îl susțin sunt în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă cât și cea legislativă într-un mod legitim.

– Considerăm că orice încercare de subminare a activității guvernului e o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România. A fost și un vot de încredere pentru guvern. S-a reconfirmat susținerea în unanimitate a PSD pentru guvernul Grindeanu.

– Campania de minciună practicată în ultimele zile. Și eu dacă aș fi stat în ultimele zile la TV fără să mă uit la ce a adoptat Guvernul aș fi ieșit în stradă.

– E important ca aceste opinii să se exprime fără violență. Situația din Piața Victoriei nu cred că e situația pe care și-au dorit-o cei care au ieșit. Rugămintea noastră este să se delimiteze de aceste grupări.

– Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru ca azi-noapte să se ajungă la violențe.

– Vreau să felicit atât ministrul de Interne, cât și Jandarmeria cât și celelalte structuri ale MAI care au acționat exemplar.

– Președintele României e autorul moral al violențelor de azi-noapte.

– Am văzut și declarațiile ministrului de Interne în legătură cu informațiile primite de la SRI. Informații care deja la 8 când au venit erau deja publice și informații care nu ajutau cu absolut nimic în acțiunea structurilor MAI de aseară, trimise pe SMS.

– Nu e admisibil ca președintele să certe niște forțe de ordine.

– Instituțiile statului sper să găsească răspunsul la aceste întrebări. În ce privește această campanie de dezinformare, care a fost dată pentru anumiți lideri politici. Vreau să vă spun, după ce ieri fiind deja publică OUG, am stat cu avocații mei și am confirmarea la ceea ce bănuiam: această OUG nu oprește procesul în care sunt implicat.

– Eu sunt acuzat de instigarea la abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Nu cer clemență de la nimeni.

– Astăzi am început o acțiune de redeschidere a procesului Referendumului. Deocamdată cu 2 acțiuni (…) Pentru faptul că a uzurpat calități oficiale pentru ca mi-a semnat rechizitoriul de trimetere in judecată, în condițiile în care mandatul semnat de președintele României singurul abilitat să numească în acest tip de funcții un procuror s-a încheiat pe 23 septembrie E contestația la executare adresată Tribunalului pentru că avocații spun studiind Cosdul penal și de procedură penală, practic eu nu am hotărârea de condamnare.

– Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată și compusă de către toți membrii completului. Domna Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentință, s-a pensionat și a mers la CCR. Exista o prevedere care zicea ca orice judecător care iese din sistem că până iese să își încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat asta.

– Altă manipulare. Am auzit aseară pe un domn cu batistuța la rever, foarte bun reporter, jurnalist, care probabil că a primit și el de la altcineva câteva informații, că e certă dorința noastră de a comasa DNA cu DIICOT. Doamna Raluca Prună este cea care în 30 noeimbrie anul trecut a anunțat că unul din proiectele ei pe care le are în vedere este comasarea dintre DNA și DIICOT. Pariticipă în continuare la mobilizarea acestor mitinguri. Nu știu dacă e implicată și în treraba cu hulganii. Nici nu avem în plan nici acum, nici mai târziu. Mi s-ar părea o prostie. Nu avem această intenție.

– Am mai văzut iar pe un site o analiză din surse sigure care arată planul PSD de a pune mâna pe toată justiția cu schimbarea procurorilor generali, cu modificarea legislației. Nu am nimic, și eu am ieșit în stradă când eram mai mic. Nu am nimic împotriva celor care protestează. Această mașinărie de manipulare și dezinfomare nu ne poate duce la lucruri bune. E o aberație, dar se încearcă ca din ce în ce mai mulți oameni să fie speriați de ceva ce nu există.

– În ceea ce privește unele incitări ale unor așa ziși jurnaliști (…) Eu le spun tutoror eu sunt aici, nu am SPP, sunt doar eu cu șoferul, un tânăr destul de fricos. Nu sunt apărat de nimeni.

– Eu nu mă mai sperii de mesaje de amenințări cu moartea (…) Vorbim de un stat de drept incitând la violențe și la încălcarea legii. În ceea ce privește dicuția despre OUG. Am avut o întâlnire aseară și cu ambasadorul SUA, 2 ore am stat de vorbă.

– Am stat să studiez cu avocații OUG și decizia CCR. M-am uitat cu atenția unui inginer în ce a spus CCR în motivare. Curtea spune că această prevedere preluând o analiză din partea Comisiei de la Veneția, e de inspirație sovietică (…) Plecând de la asta, au analizat că prevederile inițiale (…) Au cerut ca articoplul respectiv să prevadă indicarea ordonanței care se încalcă. Au mai spus că e nevoie de a se stabili intensitatea vătămării și o limită a pagubei. Nu mă interesează pe mine acea limită, puteau să stabilească un leu.

– Nu eliberează corupții.

– Colegii sunt încărcați de mesajele pe care le primesc de la oamenii care ne susțin care simt și ei dorința la un moment dat să se exprime în stradă. Nu am de gând să dau posibilitatea colegilor noștri să organizeze vreun miting, nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, ar fi o luptă între români și eu așa ceva nu accept. Am cerut să declanșeze de mâine o strângere de semnături în speranța că violențele de azi-noapte nu o să mai fie văzute în zilele următoare.

– Am citit ce a spus dl președinte Iohannis care spunea de monitorizarea pe care trebuie să o facem de la partid la Guvern. Da, s-a făcut. Azi premierul a prestat în fața CEX un document cu calendarul de acțiuni asumat și stadiul îndeplinirii acestora. Ieri a fost o zi importantă.

– O nouă dezinformare: că atunci când aș fi intrat în sală aș fi înjurat. Eu nu am făcut nciiodată așa ceva și nu o să fac. Vă rog să verificați pe site-ul realitatea că nu am spus așa ceva. Am întrebat dacă au la ei bâte și petarde, zic poate le-ar fi rămas de aseară. Mai spun încă o dată: noi asistăm la niște manifestări ale unui partid împotrva căruia s-a făcut plângere penală de către AEP pentru finanțarea ilegală a partidului, și ei vorbesc de respectarea statului de drept.

– Vreau să mă refer la ce am spus în timpul campaniei privind legea răspunferii magistraților. Dacă se va elabora un proiect de lege care să aibă în vedere lucrul asta voi de acord doar într-o signură situația dacă acea lege va reușit sa protejeze judecătorii din României din influența oricărei persoane sau instituții. E unul dintre obiectivele mele la care nu renunț, chiar cu prețul libertății mele.

– Dacă un articol dintr-o lege penală rămâne la inteerpretarea instanțelor, mi se pare extrem de periculos și de aici se naște practica unitară. În mandatul trecut, aceste modificări nu s-au făcut de frică. Nu se putea întruni o majoritate pentru a se face astfel de verificări.

– Avem niște Coduri Penale ciopârțite de CCR.

– Programul de guvernare e obligatoriu să îl pui în practică pe cel asumat dar pe lângă tot timpul vor mai apare chestiuni suplimentare. Viața e complexă. Din punct de vedere constituțional, Guvernul are dreptul de a adopta ordonanțe.

– Ceea ce v-am spus mai devreme am spus-o și ambasadorului. Am discutat și despre cele câteva zile pe care le-am petrecut în Washington și despre dorința de a susține relația cu SUA.

– Urmărim cu atenție tot ce spun acești oficiali. Eu nu cred că în vreuna din țările respective se pune problema ca o decizie a CCR să nu fie respectată. Sigur că luăm în calcul, ieri am văzut că Guvernul a trimis o scrisoare către președintele Juncker, pe care am apreciat-o. Eu cred că odată citite cu atenție și OUG și motivarea CCR acești oficiali vor înțelege că nu e niciun atac asupra justiției.

– Această întâlnire a fost solicitată de dl ambasador acum două săptămâni. E bine să îl întrebați pe dumnealui, eu nu vreau să fac evaluări.

– Inițial fusese programată pentru joi, săptămâna trecută. Am trimis rugămintea să o reprogramăm și împreună am convenit să facem întâlnirea ieri.

– Am spus mai devreme, ne uităm cu mare preocupare, dar să nu pierdem din vedere fondul temei. Și anume punerea în lege a unei decizii a CCR.

– Nu pot să fac afirmația asta, o să las Tribunalul să decidă, dar atât timp cât nu există hotărârea completă, eu am citit. Nu, categoric nu. Are legătură de a arăta că un drept al meu a fost încălcat.

– Nu, nu discut asta. Nu am spus așa ceva. Eu înțeleg, nu știu ce au făcut, eu nu pot să spun așa ceva.

-Nu mergem acolo. A apărut, s-a ridicat mult nivelul de discuție despre acest subiect, prin intervenția președintelui, și cred că e obligatoriu ca opinia publică să afle adevărul. Am avut aseară în București situații grave.

– Nu avem de gând să îl suspendăm pe Klaus Iohannis.

– Am văzut afirmația președintelui mincinoasă și foarte gravă. Nu am avut nicio discuție cu ministrul Justiției de la instalarea lui până azi, la elaborarea și adoptarea OUG, despre aceste acte normative, nici formală, nici informală. Am avut o singură discuție la început, ministrul Justiției ne-a cerut să aibă liberatea de a decide care sunt secretarii de la justiție, să nu fie oameni politici.

-Nu discutați cu mine despre tot textul ordonanței. Chiar nu am ce să răspund, nu am elaborat eu ordonanța.

-Nu am avut această succesiune de cuvinte.

-Nu ăsta e subiectul adus în discuție. Chiar trebuie să plec.

– Nu am de unde să știu. Nu avem de gând să facem ceva împotriva acțiunilor care vizează lupta anticoruție. Sper ca încet încet oamenii să fie informați cu ce s-a întâmplat.

– Ar fi vreo surpriză? Nu e prima dată.

– Nu am stabilit acel prag.

Cele mai importante declarații ale premierului Sorin Grindeanu:

– Mai avem 12 măsuri pe care trebuie să le luăm astfel încât etapa primului trimestru să fie îndeplinită. Era extrem de important azi ca în fața CEX să fac un raport față de ceea ce a făcut Guvenrul în ultima lună (…) V-am spus pe scurt cateva dintre măsurile pe care le știți.a

– Am primit susținerea pentru a ne continua activitatea la Guvern.

– În primul rând și dvs ați transmis cel puțin în ultima perioadă, eu împreună cu colegii din Guvern am avut un program extrem de încărcat. Când am înceut să lucrăm la buget, unele ședințe se terminau târziu în noapte. La 8 seara am primit avizul de la CSAT. Nu miez de noapte, de unde și până unde. Ședința s-a terminat în jur de 9 și ceva când au coborât la conferința de presă cei doi colegi, Viorel Ștefan și Florin Iordache. Caracterul de urgență. Eu i-am cerut ministrului Justiției să vină cu o poziție clară în fața Guvernului și rapidă pentru că lumea ieșea în stradă pentru ceva ce nu am făcut. Nu s-a discutat niciodată despre amnistie.

– Eu juridic nu am auzit de termenul asta inventat amnistie mascată. Grațierea în prima formă care a fost și ridicată pe site-ul Ministerului și care nu mai e cea care a fiost și trimisă ca proiect de lege spre Parlamentului dar și în aceea erau excluse faptele care țin de corupție.

– Cine a zis că nu se recuperează prejudiciile? Sunt lucruri care nu au fost transmise în mod direct. A venit ministrul Justiției cu această propunere care a îndeplinit toate procedurile, a fost și dezbatere publică. Eu nu am imunitate. Nu am încălcat legea cu nimic, nici eu, nici dl ministru al Justiției. Am cerut să se respecte procedurile, am întrebat s-au respectat toate procedurile? Da.

– Nu se dezincriminează abuzul în serviciu. Nu am niciun fel de probleme de acest tip, mi se pare că sunt foarte multe lucruri spuse care nu au suprt în realitate. Dacă cineva e condamnat în acest moment pe un articol 1 care e declarat de CCR e neconstituțional, ce se întâmplă, cine are dreptate? Nu e posibil să se stea atât în Parlament modificările la Codurile Penale. Oameni care mor cu dreptatea în brațe.

– A mai fost ceva suplimentar pe ordinea de zi. HG de la Ministerul Transporturilor astfel încât de la 1 februarie studenții să călătorească gratuit pe CFR.

– Și eu de dimineața ieri m-am întâlnit cu dl ambasador Klemm. La întâlnirea cu cei șase, de fapt mai mulți ambasadori, a fost prezent din partea mea dl ministru al Afacerilor Externe care m-a reprezentat oficial pentru că am avut alt program împreună cu colegii din Parlament legat de ce vom face zilele următoare, intră bugetul, am înțeles că se va depune o moțiune de cenzură.

– Dacă faceți cerere, să punem la dispoziție înregistrările de la ședința de Guvern. Legat de Jianu și nu numai, o să vă spun și e valabil pentru toți membrii cabinetului: ce s-a întâmplat ieri când au devenit publice nr. noastre de telefon, așa cum ați cerut înregistrarea de la ședința de Guvern, poate vreți și sms-urile primite de mine, de familia mea, de toți miniștrii, unele dintre ele nu pot să spun toate argumentate, altele care nu au nicio legătură cu un comportament normal. Poate unii dintre colegii mei, nu a rezistat la acest asalt și atunci tot ceea ce a însemnat activitatea sa, a făcut un pas în spate. Nu e simplu să primești înjurături legate de familia ta.

-Eu nu am cerut așa ceva, am cerut de la începutul discuției, am avut o singură discuție cu ministrul Justiției și de care s-a ținut: tocmai fiind un domeniu sensibil i-am cerut să respecte tot ce înseamnă proceduri. În ședința de Guvern am întrebat aceste lucruri, mi s-au dat asigurări că tot ce au însemnat proceduri, au fost respectate și am adoptat această ordonanță.

– Am citit că s-a deschis, am văzut declarații. Nu am imunitate, la mine nu e o chestiune care să îi oprească. Tot ceea ce am cerut eu și ce s-am respectat este să se ducă toate procedurile interne, conform legii.

-Câteva ore. Unui secretar de stat. Va veni în Parlament, e normal, am cerut fiecărui ministru să nu trimită secretarii de stat când se prezintă bugetul în comisiile de specialitate. E o chestiune de procedură.

– Au fost în dezbatere publică. E pentru prima oară când am auzit azi în presă că vom face comasarea DNA cu DIICOT.

– A fost extrem de important să văd ceea ce vor oamenii care m-au propus în această funcție. Urmăresc aceste manifestații.

Cu puțin timp înainte, ministrul Justiției, Florin Iordache, a spus că ordonanța nu va fi retrasă.

„OUG e în Parlament, cu siguranță Parlamentul va lua cea mai bună (n.r – decizie). Își va produce efectele”, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la ieșirea de la ședință.

Întrebat insistent de jurnaliști de ce și-a delegat atribuțiile unui secretar de stat, Iordache a răspuns că „nu e nimic nou”.

„Repet, în perioada cât eu lipsesc din Parlament cineva trebuie să semneze. Nicio delegare, delegarea e de operațiuni curente. Deci în continuare atribuțiunile de ministru le exercit eu”, a mai spus Iordache.

„Nu-mi dau nicio demisie”, a mai zis ministrul Justiției.

Mai mulți parlamentari USR au venit, joi, la sala de grup a PSD de la Camera Deputaților, ei afișând pancarte pe care era scris mesajul „Abrogați Ordonanțele!”, „Îndrăznește să-i spui NU lui Dragnea!” și „Țara mai presus de Dragnea”.

De asemenea, la sala de grup a venit și președintele PNL, Raluca Turcan, care i-a adus lui Dragnea un tricolor și o Constituție, ea menționând că PSD trebuie să retragă ordonanțele pe Justiție pentru a nu destabiliza țara.

În momentul în care la ședința CExN a PSD și-a făcut apariția și Dragnea, parlamentarii USR și PNL prezenți au început să scandeze: „Hoții! Hoții!”.

Dragnea nu a fost intimidat de primirea făcută, din contră, el le-a replicat protestatarilor: „Ați venit cu bâtele? Aveți și petardele?”.

Dragnea a evitat, însă, să facă alte declarații și a intrat în ședință unde era așteptat de membrii CExN pentru a decide care este poziția partidului față de situația creată de adoptarea de către guvern a OUG pe Justiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii